diumenge, 4 d’agost del 2024

Fotoperiodisme en punt de mira. Xerrada col·loqui amb Xavié Ferré. 4 d'agost 2024

El diumenge 4 d'agost, 19h,  tendrem a la primera planta del Casal de Cultura de Can Garau una xerrada col·loqui d'en Xavié Ferré.

En Xavié és un fotògraf especialitzat en captar zones i fronteres de trànsit entre països en conflicte. Llocs on hi van a parar els refugiats de guerra entre d'altres.

La humanitat que es reflecteix en les seves fotografies no només és la dels qui pateixen el conflicte, sinó també la del propi autor amb l'empatia envers aquest sofriment.

La xerrada tendrà una introducció amb video il·lustratiu dels llocs en qüestió i de la importància del fotoperiodisme com a eina per a  crear consciència i denúncia de les massacres i patiments arreu del món.

No hi falteu!!


Xavié Ferré (1976, Palma), fotoperiodista freelance especialitzat en cobertures internacionals, ens mostra l'èxode de les persones refugiades a través del seu projecte: El pas de les sense nom, un projecte de llarga durada de llocs en diferents continents, amb la mateixa problemàtica les fugides forçoses de les seves cases tant per conflictes bèl·lics o de catàstrofes naturals. La xerrada és un recorregut pels diferents viatges a través de petites històries amb la projecció d'un audiovisual on ens porten a
unes realitats difícils de digerir.
Aquesta xerrada ens posa en dubte la falta de drets humans i els tractats no es compleixen per això la importància de xerrar fent una taula redona i de diàleg.

1-. Guerra Siriana. Davantera turc siriana (01/2015)
2-. Ruta de les (persones)refugiadas-Europa i Balcanes (02/2017)
3-. Altos Chiapas (Méxic) desplaçaments forçosos (02/2018)
4-. La freda davantera Polònia amb Bielorússia (11/2021)
5-. Ucraïna, davantera Ucraïna amb Rumanía (3/2022)
6-, Terratrèmol 7,8mw Turquía (02/2023)
7-. Palestina (11/2023) Me varen retenir a Chipre el servei secret israeli i no me varen
deixar pasar i me varen introduir en el seu sistema per no poder passar per ninguna
davantera.