dissabte, 13 d’agost del 2016

Conferència fotografia subaquàtica i espeleobuceig



Ahir vespre es va dur a terme la conferència sobre fotografia subaquàtica i espeleobuceig. En Toni Cirer ens va fer un recorregut entre els distints escenaris (mar oberts, coves, vaixells enfonsats) i tipus de fotografies (macro i ambient) que es fan, a més de les dificultats tècniques fotogràfiques com les pròpies del lloc.

Tots els que hem provat de fer fotografia som conscients de la dificultat que té fer una fotografia a terra idò imaginau que pot significar fer-la davall aigua a uns animalets que no s'aturen de moure, on hi ha una corrent que no et deixa estar aturat, sediments que si els fas aixecar hi pots deixar la vida perque no te deixaran trobar la sortida i amb un temps limitat per l'aire de les botelles que dus l'esquena.

En Toni i na Maria, la seva dona, han ajuntat les seves dues grans passions, la fotografia i el buceig (un esport de risc), potser estarien més tranquils a casa dedicant-se a fer ceràmica però gràcies al seu coratge i bona feina ens poden mostrar imatges tan impressionats com les que véreu ahir.

La conferència acabà amb una projecció del programa de TVE (Al filo de lo imposible) on d'un recorregut per dins Sa Gleda (Manacor). En aquest video qui fa el recorregut es na Maria que és la primera dona mallorquina que es dedica a aquesta disciplina esportiva.

Toni i Maria, Maria i Toni, feis un bon equip, anau alerta! que l'experiència d'ahir la volem repetir moltes vegades.